Zingeving bij Therapie Harderwijk

Met mij gaat het goed… (?)

Als je opsomt wat ik ‘heb’, dan mag ik niet klagen. Alles dik voor mekaar. Maar als je dichterbij kijkt, dan kon je wel eens schrikken. Het is knap leeg hierbinnen.

Ik kijk terug op mijn leven, zie een waas van gebeurtenissen. Zo’n snel vooruitspoelende film. Prrrrt – en ineens ben ik hier. Hier in dit leven. Ik kijk om me heen en vraag me af: ‘Ben ik dit? Is dit Mijn Leven?’

Zo’n snel vooruitspoelende film

Je leven is een aaneenschakeling van keuzes. Niet allemaal bewust gemaakt. Niet allemaal zélf gemaakt. Als je terugkijkt heb je eigenlijk maar weinig stilgestaan. En gekeken. Waarde gevonden. Alsof alles je is overkomen…

Ben ik dit? Is dit Mijn leven?

Goeie vragen. De belangrijkste vragen. Die zou je je vaker moeten stellen. Vreemd eigenlijk dat je, bij het stellen van die vragen nu zo’n naar gevoel hebt. Want het antwoord zou best eens ‘ja!’ kunnen zijn. ‘Ja’, dit is mijn leven. En ‘ja’ dit ben ik. Maar dat denk jij nu waarschijnlijk niet.

Je zoekt wezenlijke vervulling. Het gevoel te Leven. De dingen te doen die er toe doen. Een rijk en diep en waarachtig leven te leven. Aan de andere kant, wát die dingen dan zijn… en waarom je je nu zo voelt… moeilijk.

Geef jezelf vrijheid en ontdek wie je echt bent

Wie A zegt… hoeft echt niet altijd B te zeggen. In de waan van de dag lijkt dat vaak wel zo. Dus tuimel je zonder dat je het echt doorhebt van het één in het ander. Hier krijg je de tijd en de ruimte om op onderzoek te gaan. De moeilijke vragen stellen. De enge antwoorden te geven. Uit te spreken wat al lang echt is van binnen, maar waarvan het uitspreken je angst inboezemt. De schaduwkant van jezelf te verkennen. Te vinden waar je klakkeloos bent met jezelf. En uiteindelijk te ervaring wie jij bent. Echt. Te weten wat jij wilt, met jouw leven.

Samen met iemand die weet welke vragen jij aan jezelf zou moeten stellen. Die je een spiegel voor kan houden. Die door jou heen kan prikken, je kan laten zien wat jouw vaste patronen zijn. Iemand die je helpt zin te geven aan Jouw Leven.

De pijn? Het verdriet?

Niemand kan jouw pijn ‘wegtoveren’, niemand kan het lichter maken voor jou. Ik kan je helpen er doorheen te gaan. Ik kan je helpen de stappen te zetten om het zorgvuldig en volledig te verwerken. Ik kan je helpen jouw unieke rouwproces te ontdekken en doorlopen. Je zult merken dat de pijn verzacht, het verdriet verandert. Maar je zult nooit meer dezelfde zijn. Ik help je een nieuwe zelf te vinden.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Zoek je passende hulp bij jou problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720.