Therapie bij psycholoog Harderwijk

De eerste afspraak

De eerste keer dat we afspreken, krijg je vooral tijd om op verhaal te komen. Ik luister naar wat je op je hart hebt. Je zult merken dat dat luisteren heel actief is, dat ik doorvraag, dat ik je help de juiste woorden te vinden als je er niet uitkomt.

Daarnaast vertel ik je het een en ander over hoe ik werk. In sommige gevallen zijn de technieken die ik gebruik wezenlijk van belang, in andere gevallen kun je ze aan de zijlijn in zetten en voor andere trajecten zullen we ze helemaal niet gebruiken. Aan het eind van die eerste afspraak geef ik aan welke thema’s ik denk dat er spelen, hoe we dat kunnen behandelen en hoeveel tijd je daar mee bezig bent.

Een behandeling die bij je past

De manier waarop ik behandel gaat helemaal uit van jou. Van je klacht of vraag natuurlijk, maar ook van je kwaliteiten. Je kunt het zo zien: je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden de je al in je hebt. Jij bepaalt die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt. Zo groei je stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang na de behandeling heel veel aan.

Contact

In veel gevallen is het zo dat je het contact met jezelf kwijt bent. Dat is ook heel voorstelbaar, het is lastig om te weten wie je bent, wat je wilt en er daarna ook naar te handelen. In veel gevallen is het ook wel confronterend, want diegene aan de binnenkant klopt meestal niet met je leven aan de buitenkant. En dat moet weer in balans komen.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Zoek je passende hulp bij jou problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720. Hier kan je vrijblijvend terecht voor een professioneel en op maat gemaakt advies. Bovendien is iedereen bij Psychologen Nederland geschoold in de psychologie, zodat je altijd inhoudelijke vragen kunt stellen. Ben je klaar voor verandering en wil je een afspraak met de psycholoog? We kunnen direct een afspraak voor je maken. Geen wachtlijsten!