Therapie in Harderwijk

Onder woorden brengen

Het is voor bijna iedereen heel erg lastig om onder woorden te brengen wat er allemaal speelt. Veel mensen aarzelen daarom ook om contact op te nemen met een therapeut. Je ‘klinkt zo vaag’. Dat is zonde want jij hoeft helemaal niet precies te kunnen vertellen waar het aan schort.

Het eerste gesprek

In de eerste sessies merk je dat ik je help de woorden te vinden en dat we in onze gesprekken al snel tot een aantal kernvragen komen. Daarmee verdwijnt het ‘vage’ en krijg je een steeds duidelijker beeld van wat er speelt. En vooral waar je naartoe wilt.

Herkennen van emoties

In mijn ervaring heeft ieder mens alle wijsheid om zichzelf te helpen al in zich. Het lukt alleen niet iedereen even goed om die kennis te vinden. Een psycholoog, zoals ik, kan je die wijsheid niet aanreiken. Ik kan je wel helpen de reis naar binnen te maken die je zulke antwoorden wel kan geven. Door jou jezelf de moeilijke vragen te laten stellen en stil te staan bij de angsten, de pijn en de onzekerheid. Ik laat je die emoties begrijpen, zodat je ze leert herkennen en je ze de baas kunt blijven.

Praten is een belangrijk onderdeel van ons werk. Maar, je gaat pas echt aan de slag als je niet alleen over gevoelens en situaties praat, maar ze ook opzoekt. Om te beginnen doe ik dat door niet alleen te letten op wát je zegt, maar ook op je lichaamstaal. Meestal spreek je je veel duidelijker uit in je mimiek en je houding. Met woorden kun je nog veel omhullen, maar je lijf doet daar niet aan mee.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Zoek je passende hulp bij jou problemen of wil je advies waar je het beste terecht kan? Bel dan gerust met Psychologen Nederland op 085-4014720.